Táto udalosť je už neaktuálna

Čína / Japonsko

Stanislav Králik nám na našom kulinárskom stretnutí pútavou a veľmi príjemnou formou porozprával o jedlách typických pre Čínu a Japonsko. Ako sa pripravujú, ako sa dajú rôzne cudzokrajné suroviny, ktoré sme náhodou nezohnali, nahradiť tými našimi, a ako si recepty prispôsobíme pre seba. Naučil gazdinky, aby našli odvahu a vyskúšali niečo nové a exotické. Aby sa nebáli robiť zmeny, a vymanili sa z kuchárskeho stereotypu. Z podujatia si domov zobrali okrem noviniek a skúseností aj podrobné recepty prezentovaných jedál (Ostro-kyslá polievka, Xiaolongbao – niečo ako naše pirohy plnené mäsom, Warabi Mochi+Anko – dezert). Už teraz sa tešíme na nové stretnutie, ktorého témou bude kuchyňa z regiónov Španielska a Andalúzie.

Čína / Japonsko

Pozývame vás na stretnutie, kde si vypočujete pútavé rozprávanie amatérskeho nadšenca pre exotickú kuchyňu Stanislava Králika o tom ako sa nestratiť v pre nás nezvyčajných ingredienciách, ako ich možno nahradiť našimi surovinami a ako sa nebáť vyskúšať niečo nové. Porozpráva  nám o rôznych typoch a trikoch pri príprave jedál.

V rámci nášho seriálu AKO SA TO NEROBÍ sa do konca tohto roka pozrieme na cudzokrajné kuchyne Číny, Japonska, Španielska, Blízkeho východu, Thajska či Balkánu.

Takto precestujeme a spoznáme zvyky, tradície, kultúru a rozmanitosť cudzích destinácií.

Jana Mačicová
metodik pre výtvarníctvo, foto, film, tvorivé dielne, kluby a krúžky, prácu s marginalizovanými skupinami

propagačné práce

Tel.: 035/ 760 3783
Mob.: 0918 940 648, 0907 218 172

E-mail:
jana.macicova@ros-komarno.sk
osveta.vff@gmail.com

Značky:

Detaily podujatia

9. júla 2020 14:00
9. júla 2020 19:00
document.getElementById("from").setAttribute("autocomplete", "off"); document.getElementById("to").setAttribute("autocomplete", "off");