Táto udalosť je už neaktuálna

8. ročník Týždeň rodiny

Pri príležitosti Svetového dňa rodiny pripravuje Regionálne osvetové stredisko v Komárne – Regionális Művelődési Központ, Komárom v spolupráci s Okresným riaditeľstvom policajného zboru v Komárne edukačné podujatie 8. ročník Týždeň rodiny.

Žiakom základných a stredných škôl okresu Komárno ponúkneme vzdelávacie podujatie vedené formou skupinovej práce i zážitkového učenia. Hlavnou témou bude rodina, najdôležitejšia hodnota, ktorá je miestom odovzdávania základných životných skúseností, kultúrneho, sociálneho i duchovného cítenia. Tematické zameranie podujatia bude Rodina a domáce násilie.

Termín: 13. – 17. máj 2024

Téma: Rodina a domáce násilie

Tamara Bátorová
metodik pre folklór a regionálnu tradičnú kultúru
administratívny pracovník

Tel.: 035/ 760 3783
Mob.: 0918 940 648

E-mail:
tamara.batorova@ros-komarno.sk
batorova.osveta@gmail.com

Rozprávali sme sa o rodine

Pri príležitosti Svetového dňa rodiny Regionálne osvetové stredisko v Komárne – Regionális Művelődési Központ, Komárom realizovalo v období od 13. do 17. mája 2024 podujatie pre základné, základné špeciálne a stredné školy okresu Komárno – 8. ročník Týždeň rodiny, ktorého hlavnou témou bola Rodina a domáce násilie.

V spolupráci s Okresným riaditeľstvom policajného zboru v Komárne sme žiakom i študentom ponúkli edukačné podujatie vedené formou skupinovej práce i zážitkového učenia, ktoré bolo zamerané na rodinu, miesto odovzdávania základných životných skúseností, kultúrneho, sociálneho i duchovného cítenia. Pod vedením odbornej lektorky mjr.  Mgr. A. Grupáčovej z Okresného riaditeľstva policajného zboru v Komárne a prebehli interaktívne aktivity a besedy, na ktorých sa lektorka s účastníkmi zhovárala o úlohách rodiny, o vzťahoch v nej a v neposlednom rade o základných právach každého. V rámci prevencie prítomným vysvetlila formy domáceho násilia, jeho cyklus, charakteristické znaky, na konkrétnych príkladoch upriamila ich pozornosť na to, ako rozpoznať zo správania agresora, ako sa pred násilím brániť, na koho sa môžu obrátiť ak potrebujú pomoc. Zdôraznila, že všetci sme si navzájom rovnocenný, každý má právo na vlastné názory a potreby. Interaktivita žiakov i študentov zúčastnených škôl bola silná.

Značky:

Detaily podujatia

13. mája 2024 14:28
17. mája 2024 23:30
document.getElementById("from").setAttribute("autocomplete", "off"); document.getElementById("to").setAttribute("autocomplete", "off");