Čína / Japonsko
Stanislav Králik nám na našom kulinárskom stretnutí pútavou a veľmi príjemnou formou porozprával o jedlách typických pre Čínu a Japonsko. Ako sa pripravujú, ako sa dajú rôzne cudzokrajné suroviny, ktoré sme náhodou nezohnali, nahradiť tými našimi, a ako si recepty prispôsobíme pre seba. Naučil gazdinky, aby našli odvahu a vyskúšali niečo nové a exotické. Aby sa nebáli robiť zmeny, a vymanili sa z kuchárskeho stereotypu. Z podujatia si domov zobrali okrem noviniek a skúseností aj podrobné recepty prezentovaných jedál (Ostro-kyslá polievka, Xiaolongbao – niečo ako naše pirohy plnené mäsom, Warabi Mochi+Anko – dezert). Už teraz sa tešíme na nové stretnutie, ktorého témou bude kuchyňa z regiónov Španielska a Andalúzie.